Köstebek Pasta

Nasıl Yapılır?

 

  1. Geniş bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı alın. 1 su bardağı toz şekeri de üzerine ilave ederek krema kıvamını alana kadar güzelce çırpın.

  2. Üzerine yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve 1 çay bardağı sütü ilave ederek bir süre daha çırpın.

  3. 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyin. 2,5 su bardağı un ve 3 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek harca ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.

  4. Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

  5. Pastanın şantisini hazırlamak için; 2 paket toz krem şantiyi bir kabın içine alın ve 1,5 su bardağı soğuk sütle birlikte güzelce çırpın.

  6. Pişen keki fırından alın ve ılınması için beklettikten sonra kalıptan çıkartın.

  7. Kekin üst kısmını bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde alın ve üzerini düz bir hale getirin. Ardından bıçak yardımıyla çok derine girmeden 4 parçaya bölün ve parçaları dikkatli bir şekilde çıkarın.

  8. İç kısımlarını kaşık yardımıyla kenardan birkaç cm boşluk kalacak şekilde çıkarın.

  9. Muzların kabuklarını soyun ve kekin tabanına dikkatli bir şekilde yerleştirin.  Ardından üzerini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.

  10. Çıkardığınız kek içini rondodan geçirin ve pastanızın üzerini bu keklerle kaplayın. Buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.